[fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”0px” padding_bottom=”10px” padding_left=”10px” padding_right=”10px” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]De zomer komt eraan en dat staat voor veel eigenaren van een bed & breakfast of vakantie accommodatie voor ‘druk, drukker, drukst!’. De eerste gasten beginnen zich inmiddels te melden en het vooruitzicht van drie tot vier maanden hard werken is daar. En als de laatste gast van het seizoen de deur weer achter zich sluit, begint alle voorbereiding voor een nieuwe zomer weer van voor af aan.

Door alle drukte en het verzorgen van gasten blijft er in veel gevallen weinig tot geen tijd over voor bed & breakfast promotie. Logisch natuurlijk, maar met een juiste aanpak en een kleine inspanning kun je toch nu alvast investeren in het generen van boekingen voor het volgende seizoen. Dan heb je die voorsprong alvast te pakken.

5 tips voor een optimale bed & breakfast promotie in de zomer…

1. Blijf actief op social media

Dit is qua weer en sfeer het moment om te laten zien dat je accommodatie de moeite van het bezoeken waard is. Met de volle zon, de pracht van de natuur en de aanwezigheid van gasten beschik je over flink wat aantrekkelijke social media content.

Zorg ervoor dat je foto’s plaatst van gasten die aan het genieten zijn, deel foto’s van de omgeving of een lokaal evenement. Misschien kun je er zelfs voor zorgen dat je gasten zich via Facebook in-checken, wat de accommodatie vervolgens weer een boost geeft binnen hun vrienden- en kennissenkring. Met name foto’s en berichten waarin je gasten laat zien c.q. getagd zijn zorgen ervoor dat je accommodatie binnen social media gaat leven, aangezien deze veel worden gedeeld. Enfin, het ideale moment om je bed & breakfast promotie binnen Facebook, Instagram of Pinterest zo aantrekkelijk mogelijk in te zetten.

Advies: denk eraan dat ‘overdaad schaadt’: streef ernaar twee keer per week een foto of bericht te plaatsen.

2. Gebruik je gasten van nu voor de promotie van later

De gasten hebben hun koffers weer gepakt en het moment van afscheid is aangebroken. Veelal ben je in gedachten al bezig met de volgende bezoekers… heb je er echter wel eens aan gedacht dat vertrekkende gasten ook van waarde zijn voor een gezonde dosis bed & breakfast promotie?

Denk aan het kinderfeestje van vroeger, waarbij je na afloop een zak snoep mee kreeg. Hoe blij werd je daarvan? Vertaal dit gevoel naar je gasten en voorzie ze bij hun vertrek van een kleine persoonlijke geste voor onderweg of thuis. Dit in de vorm van een lokale specialiteit, een goede fles wijn, olijfolie of… een kortingsvoucher voor een volgend bezoek (ook geldig voor vrienden of familie). Daarmee geef je je gasten nog een extra impuls mee voor het delen van hun positieve ervaring met anderen.

3. Focus op reviews 

Dit is hét moment om nieuwe reviews te generen, aanbevelingen die toekomstige gasten weer inspireren tot boeken. Houdt dit dan ook in het achterhoofd en voorzie je gasten van een ‘friendly reminder’ voor het schrijven van een review. Dit werkt het best door ze na hun bezoek een persoonlijke bedankmail te sturen en naar de review-mogelijkheid te verwijzen.

Overigens kun je je klanten via de bedankmail ook voorzien van een kortingsvoucher… Wij zien jullie graag volgend jaar weer terug!

4. Boeking vervallen? Vraag een blogger

Het komt vast wel eens voor dat een reeds gedane boeking vrij kortdag komt te vervallen. Als reactie ga je dan naarstig op zoek naar vervangende gasten… terwijl de kans klein is dat je je accommodatie nog gevuld gaat krijgen. In dat geval kun je deze ruimte ook inzetten als investering voor de bed & breakfast promotie van volgend jaar, of wellicht een paar maanden later.

Dit zou je kunnen doen door middel van het uitnodigen van een blogger of vlogger, die hun bezoek koppelen aan het schrijven van een artikel over de accommodatie. Dit artikel delen zij binnen hun vaak omvangrijke netwerk, met als gevolg dat je de verloren boeking dubbel en dwars terug zou kunnen verdienen.

Bloggers vind je met niet al te veel moeite via Google, houdt er echter rekening mee dat je de blogger of vlogger als wederdienst voor hun inzet wél kost, inwoning en een mogelijk vliegticket moet aanbieden.

5. Investeer in het maken van professionele foto’s en/of video’s

Eigenlijk ook al even kort benoemd onder punt 1: met alle zonnestralen, de bloeiende natuur en de bedrijvigheid van de gasten ziet je accommodatie en de omgeving er op zijn best uit. Het is dan ook het investeren waard om de uitstraling en sfeer van je accommodatie in de zomer professioneel via foto’s of video vast te leggen. Deze content kun je vervolgens in de aanloop naar het volgende seizoen inzetten ter promotie. Hoe vaak komt het immers voor dat je net in de herfst of winter een overtuigende foto van je accommodatie nodig hebt? Maak die foto van de schitterende zonsondergang nu het kan!

Met deze 5 tips voor een optimale bed & breakfast promotie in de zomer zet je alvast een eerste stap voor het generen van boekingen voor het volgende seizoen. Zoals gezegd een kleine moeite, die je mogelijk veel resultaat op kan leveren.[/fusion_text][fusion_text]

Haal meer resultaat uit het promoten van je accommodatie

Wil je in navolg op deze 5 gratis tips weten hoe BnB Promotions ervoor zorgt dat je met de juiste presentatie en promotie nóg meer boekingen genereert? Ik vertel je graag meer over de waarde van onze ondersteuning tijdens een vrijblijvende kennismaking.

Wens ik je bij deze alvast een prachtige zomer toe!

Stefano Oosthof | BnB Promotions

[/fusion_text][fusion_button link=”mailto:stefano@bnb-promotions.com” color=”default” size=”xlarge” stretch=”no” type=”flat” shape=”round” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”left” animation_speed=”1″ animation_offset=”” alignment=”left” class=”” id=””]VRIJBLIJVEND KENNISMAKEN? KLIK HIER![/fusion_button][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Contact met Bnb Promotions

Naam(Vereist)