[fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”20px” padding_bottom=”10px” padding_left=”10px” padding_right=”10px” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]Allereerst willen we iedereen hartelijk bedanken voor de positieve reacties naar aanleiding van ons eerste blog over de 7 basisbeginselen van bed & breakfast marketing. Het is altijd prettig een dergelijk enthousiasme terug te ontvangen op de ervaring die wij met de wereld delen.

In ons vorige blog werd de nadruk gelegd op het belang van een aantrekkelijke en overzichtelijke website, waarbij de balans van tekst en professioneel beeld een belangrijke rol speelt. In dit vervolg belichten we hoe je ervoor kunt zorgen dat je opvalt binnen Google én hoe je Facebook in kunt zetten voor het promoten van de bed & breakfast of vakantie accommodatie.

Voor je verder leest willen we je erop attenderen dat je de blog berichten over de 7 basisbeginselen van bed & breakfast marketing ook in je mailbox kunt ontvangen. Daarvoor kun je je hier aanmelden.

4. Optimaliseer je zoekmachine vindbaarheid

SEO is tegenwoordig een modewoord als het gaat het profileren van je accommodatie of ander streven binnen Google. Als eigenaar van een bed & breakfast kan ik het me echter voorstellen dat je wellicht niet helemaal op de hoogte bent van deze term. Een korte beschrijving lijkt me dan ook op zijn plaats:

SEO is een afkorting voor Search Engine Optimization oftewel zoekmachine optimalisatie.

Een hele mond vol, dat staat voor een techniek die ervoor zorgt dat je website beter wordt gevonden binnen zoekmachines als Google. Denk daarbij aan de zoekwoorden die men gebruikt voor het vinden van een vakantie accommodatie. Hoe hoger de SEO waarde van je website, hoe beter je Google ranking, wat weer staat voor de positie op de resultatenpagina.

Villa Alwin SEOStel je zoekt op appartementen Le Marche, dan zal je zien dat Villa Alwin met een tweede plaats in de ranking al snel de aandacht trekt.

Als appartementen in Le Marche de corebusiness van Villa Alwin is, dan hebben zij de SEO-waarde van de website in ieder geval dik op orde.

Het mag duidelijk zijn dat een Google vermelding op pagina vijf of verder weinig zoden aan de dijk zet.

 

 


Wat kun je doen om ervoor te zorgen dat de SEO-waarde van je website wordt verbeterd?

Wij lichten een aantal middelen beknopt toe:

Denk goed na over de zoekwoorden waarmee je je wilt profileren. Op welke zoektermen wil je door je doelgroep worden gevonden? Doe dit niet te breed, maar zo specifiek mogelijk. Het heeft bijvoorbeeld geen zin om alleen in te zetten op bed & breakfast, want dan kom je in oneindig overzicht met alle bed & breakfasts die er in Italië of Frankrijk zijn te vinden.

Je zou bijvoorbeeld in kunnen zetten op trouwen in Le Marche of Safari tenten in Le Marche. Of bed & breakfast Ardèche, als dat een term is waarmee je je zou willen profileren. Om er zo zeker van te zijn dat je door de juiste doelgroep wordt gevonden.

SEO zoekwoordMeestal adviseer ik een lijstje met 10 zoekwoorden op te stellen, zo heb je een beetje een overzicht waarmee je je accommodatie zou kunnen profileren binnen Google. Aan de hand van dit lijstje ga je vervolgens onderzoeken welke woorden het meest relevant zijn c.q. waar het meest op wordt gezocht.

Een tool die wordt gebruikt voor het achterhalen van de waarde van zoekwoorden is de Google Adwords zoekwoordplanner.

 

Heb je je zoekwoorden in kaart gebracht? Dan kun je door met de volgende stap…

De zoekwoorden die je hebt gekozen dienen zo optimaal mogelijk te worden verwerkt binnen de teksten op de website. Ik zou dit niet doen voor alle pagina’s van je website, maar kies er 2 of 3 die van belang zijn voor het profileren van je accommodatie. Bijvoorbeeld de homepagina, de overzichtspagina van de appartementen of de persoonlijke introductie binnen de website.

Per pagina kies je 1 of 2 woorden die relevant zijn. Deze zoekwoorden ga je verwerken in de tekst. Houd er daarbij rekening mee dat overdaad schaadt. Wees subtiel en gebruik het gekozen zoekwoord niet meer dan 6 tot 8 keer. Ook de positie van de zoekwoorden telt: gebruik deze in de algemene titel, de subtitels en de inhoud van de diverse alinea’s. Tip: een goede SEO tekst heeft minimaal 100 en maximaal 300 woorden.

Naast het opstellen van de juiste SEO-teksten binnen de gekozen pagina’s is het ook van belang dat de URL (het linkadres) van deze pagina’s overeenkomt met het betreffende zoekwoord.

De URL moet goed leesbaar en duidelijk zijn. Is je zoekwoord bijvoorbeeld trouwen in Le Marche, dan zou je als URL www.bnb-promotions.com/trouwen-in-le-marche kunnen gebruiken voor de pagina die hierover gaat. Als je dit goed doet, zul je je URL ook terugvinden in het resultatenoverzicht op Google.

Het inrichten van SEO binnen je website is best een klus en gelukkig draait niet alles om de juiste zoekwoorden, teksten en weblinks. Google waardeert ook de exposure die anderen aan je accommodatie geven. Vandaar dat het belangrijk is dat je zoveel mogelijk online vermeldingen genereert. Dit bijvoorbeeld in de vorm van een registratie op een booking portal, een uitgelicht binnen een artikel in de media, de inzet van je social media-kanalen, reviews enzovoorts.

Podere_genereer linksBij ieder stukje exposure die buiten je eigen online omgeving ontvangt is het belangrijk dat er een directe link naar je website wordt vermeld.

Hoe meer externe vermeldingen je genereert, hoe relevanter Google je – bijvoorbeeld – als accommodatie waar men kan trouwen in Le Marche waardeert.

 

 

 

Dit zijn alvast voorzichtig wat middelen waarmee je aan de slag kunt voor het verbeteren van de vindbaarheid van je accommodatie. Kun je hierbij wel wat hulp gebruiken? Laat het ons dan weten via info@bnb-promotions.com.

5. Gebruik Social Media als etalage

Het is vanzelfsprekend dat naast het op orde hebben van je website, ook social media een meer dan belangrijke rol speelt in het stimuleren van boekingen. Helaas vergt een effectieve social media-strategie ook de nodige tijdrovende inzet, omdat het bouwen van een achterban een wekelijkse zo niet dagelijkse activiteit is.

Een vraag die met betrekking tot dit onderwerp vaak wordt gesteld:

Welke social media-kanalen zijn het meest relevant?

In principe adviseren wij je accommodatie te koppelen aan Facebook, Instagram en Pinterest.
Met uiteraard de eerstgenoemde als meest relevant.

Laten we ons nu alleen even richten op wat belangrijk is om je accommodatie binnen Facebook te profileren, aangezien dat platform qua omgeving voor velen het meest vertrouwd is.

FB zakelijke paginaEigenlijk moet je het presenteren van je accommodatie binnen Facebook zien als het beheren van een winkel. Facebook geldt daarin als etalage en jij bent de persoon die achter de toonbank staat.

Registreer je accommodatie dan ook als zakelijke pagina en koppel daar je persoonlijke pagina aan. Op die manier kun je als persoon achter de toonbank (persoonlijke pagina) het best bepalen wat er in de etalage (zakelijke pagina) komt te staan.

 

Als je binnen de algemene timeline op Facebook kijkt, zal je daar op ieder moment een veelvoud aan berichten zien. Het principe van deze timeline is dat men berichten kort scant. Om ervoor te zorgen dat je zo optimaal mogelijk de aandacht van de lezer trekt, is het belangrijk dat je je boodschap kort en krachtig houdt. Voeg daarbij altijd een foto aan je tekst toe, dit vergroot de aantrekkingskracht.

Uit onderzoek is gebleken dat een Facebook bericht met maximaal 80 tekens het meest effectief is. Voeg je een foto toe? In dat geval kun je het beste 1200 x 900 pixels als formaat hanteren.

Er zijn diverse middelen om met wat frisse content de aandacht van je doelgroep te trekken. Een van de makkelijkste is het tweemaandelijks veranderen van je header foto. Dit is een positie met flink wat ruimte, waardoor je je accommodatie zo optimaal mogelijk in beeld kunt presenteren. Deze verandering verschijnt ook in de timeline van je volgers en vraagt zo goed als weinig moeite (geen gedoe met tekst, bijvoorbeeld).

Rosa nel pozzo_blog

Dit is van belang om ervoor te zorgen dat je ook de achterban van je gasten bereikt en daarmee nieuwe volgers genereert. Een eenvoudige actie die te vaak wordt vergeten. Meestal omdat men het niet netjes vindt de gasten erop te attenderen. Feit: de sociale mens doet niets liever dan delen waar hij op dat moment van het leven aan het genieten is, dus waarom niet een simpele check-in vanuit de vakantie accommodatie? Deze check-in verschijnt op de timeline van de gasten, wat de nieuwsgierigheid wekt over waar ze zijn.

We kunnen nog wel even doorgaan met de tips & tricks voor Facebook, maar eerlijk gezegd vraagt dat om een gestructureerde uitgeschreven strategie en uitleg. Vandaar dat we nog een onderdeel onder de aandacht willen brengen dat eveneens belangrijk is: de frequentie en timing van de berichten die je plaatst!

Omdat berichten binnen de timeline van je doelgroep snel tot de verleden tijd behoren, is het belangrijk dat je de focus op de accommodatie binnen Facebook een aantal keer per week ververst. Dit kun je doen aan de hand van het delen van sfeerfoto’s van de accommodatie of omgeving, een blog- of kort nieuwsbericht, het delen van een artikel of het stellen van een vraag.

Qua frequentie zou je kunnen denken aan 2 tot 3 keer per week, afgestemd op 2 berichten op weekdagen en 1 bericht in het weekend. Doe dit niet zomaar op een willekeurig moment van de dag, maar denk erover na wanneer je doelgroep het meest actief is binnen Facebook.

We zijn er bijna…

Goed, hopelijk hebben we jullie weer van flink wat inspiratie voorzien. En ja, het is veel werk… maar alle begin is moeilijk. En daarbij ondersteunt Bed & Breakfast Promotions uiteraard waar tijd of ervaring te kort is.

In het volgende en laatste deel over de 7 basisbeginselen van bed & breakfast marketing gaan we het hebben over het noodzakelijk kwaad van booking portals en het belang van een goede relatie met de media.[/fusion_text][fusion_button link=”mailto:blog@bnb-promotions.com” color=”default” size=”” stretch=”” type=”” shape=”” target=”_blank” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”left” animation_speed=”1″ animation_offset=”” alignment=”left” class=”” id=””]ONZE BLOG UPDATES IN JE MAILBOX? KLIK HIER![/fusion_button][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”20px” padding_bottom=”10px” padding_left=”10px” padding_right=”10px” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]

Nieuwsgierig naar meer?

Heb je vragen of opmerkingen over de onderwerpen die tot nu toe zijn beschreven?
Of heb je interesse in een samenwerking met Bed & Breakfast Promotions?
Stuur ons een mail via info@bnb-promotions.com.

Saluti!

Stefano[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Contact met Bnb Promotions

Naam(Vereist)