[fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”20px” padding_bottom=”10px” padding_left=”10px” padding_right=”10px” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]Nu de nieuwe website van Bed & Breakfast Promotions een feit is, wordt het tijd onze ervaring en kennis met de wereld te delen. Hoewel… de wereld? Aangezien wij marketing en PR ondersteuning bieden aan eigenaren van een bed&breakfast of vakantie accommodatie in Europa, lijkt een focus op dat continent voor nu even een mooi begin.

Met de opzet van dit blogkanaal willen wij de eigenaren van een bed&breakfast, agriturismo, chambres d’hotes, gite, casa rural, appartement of vakantie villa alvast wat handvaten geven voor het meer opvallend onder de aandacht brengen van de accommodatie. Om er zo voor te zorgen dat de kans op boekingen wordt vergroot.

Een vraag die ons in dat opzicht vaak wordt gesteld, is:

‘Waar moet ik als eigenaar van een accommodatie qua basis aan denken voor het zo overtuigend mogelijk bereiken van mijn doelgroep?’

Het antwoord hierop zullen we toelichten aan de hand van de 7 basisbeginselen van bed&breakfast marketing. Dit doen we niet vanuit één bericht, want dat zou een waar boekwerk opleveren. We maken er een serie van, waarbij om de week een of meerdere aanbevelingen de revue passeren.

Nb. Wil je onze blog updates graag in je mailbox ontvangen? Klik dan even hier.

Voor zover de introductie, tijd om te leren en inspireren!

1. Zorg voor een aantrekkelijke en overzichtelijke website

Dit is natuurlijk een open deur, maar toch kom ik (te) veel accommodaties tegen waarvan je de website al snel weg klikt. En dat terwijl de website geldt als de basis voor het presenteren van de accommodatie. Gezien de concurrentie moet je er dan ook rekening mee houden dat je van een bezoeker veelal maar één kans krijgt om de aandacht te grijpen.

In veel gevallen neemt het enthousiasme de overhand bij het inrichten van een website. Je hebt immers een droom verwezenlijkt en wilt de magie van je eigen bed&breakfast zo uitgebreid mogelijk delen… maar in dat uitgebreid schuilt juist het gevaar! Je moet niet alles willen vertellen. Belangrijk is dat de website doet verlangen naar meer, en daar moet de content van de website dan ook op worden afgestemd.

Enkele punten waar je bij het inrichten van de website rekening mee zou moeten houden:

Natuurlijk zijn er nog veel meer zaken waar je bij het inrichten van je website aan moet denken.
In dit geval geldt echter ook voor ons: je moet (nog) niet alles willen vertellen.

Enkele voorbeelden van accommodaties waarbij de website op positieve wijze de aandacht trekt:

Podere Fraggina       Little Dolce

2. Meer beeld, minder tekst

Eigenlijk is dit onderdeel een verlengstuk van het vorige onderwerp, maar verdient het een eigen podium. Het belang van aantrekkelijk beeld (foto of video) wordt namelijk te vaak onderschat. Houd er rekening mee dat beeld meer zegt dan woorden!

Het is de investering waard ervoor te zorgen dat je accommodatie en omgeving zo aantrekkelijk mogelijk wordt vertaald. Dat maakt namelijk het verschil tussen wel of geen boeking. Beschik je niet over een goede camera of gevoel voor fotografie? Denk dan zeker aan het inhuren van een professionele fotograaf. Deze investering verdient zich zeker weten weer terug.

Binnen de website van je bed&breakfast is het dus belangrijk dat je beeld net wat meer aandacht geeft. Vermijd te kleine, te donkere of onscherpe foto’s. Ook het maken en toevoegen van een korte video van de accommodatie en de omgeving is een meerwaarde.

Tip: laat vrienden of kennissen de foto’s op de website beoordelen. Die kijken vaak door een minder roze bril dan jij. Dan weet je ook gelijk wat voor anderen de aandacht trekt.

3. Haal het beste uit je accommodatie en omgeving

Voor wat betreft het profileren van je accommodatie is het belangrijk om onderscheidend te denken. Kijk goed naar wat de accommodatie of omgeving te bieden heeft en zet dat in.

Te vaak worden juist de kleine dingen over het hoofd gezien. Heb je bijvoorbeeld een authentieke houtoven in de tuin staan? Benoem dat en laat het zien. Is er in de buurt een restaurant waar de mamma echte traditionele pasta maakt? Benoem dat en laat het zien.

Het is belangrijk dat je inzet op de dingen die je buren (de concurrentie) niet hebben en teveel aandacht op de standaard moet worden vermeden. Bij te veel accommodaties zie ik dat ze een kookworkshop, het zoeken van truffels of een wandeling door de heuvels in de aanbieding hebben. Dat vind ik overal, maar juist de ‘whow-factor’ overtuigt.

Kijk dus kritisch naar de dingen die het verschil zouden kunnen maken… of bedenk ze! Je zou bijvoorbeeld een kok uit een nabij gelegen dorp kunnen laten koken (en dan doel ik niet op een workshop), een thema avond kunnen organiseren of een akoestisch gitarist de ondergang van de zon laten begeleiden.

Wordt vervolgd…

Voor zover het eerste deel van onze serie over de 7 basisbeginselen van bed&breakfast marketing.

In onze volgende blog belichten we de relevantie van Google en wat handige tips voor het promoten van de accommodatie via social media.[/fusion_text][fusion_button link=”mailto:blog@bnb-promotions.com” color=”default” size=”” stretch=”” type=”” shape=”” target=”_blank” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”left” animation_speed=”1″ animation_offset=”” alignment=”left” class=”” id=””]ONZE BLOG UPDATES IN JE MAILBOX? KLIK HIER![/fusion_button][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”20px” padding_bottom=”10px” padding_left=”10px” padding_right=”10px” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]

Nieuwsgierig naar meer?

Heb je vragen of opmerkingen over de onderwerpen die tot nu toe zijn beschreven?
Of heb je interesse in een samenwerking met Bed & Breakfast Promotions?
Stuur ons een mail via info@bnb-promotions.com.

Saluti!

Stefano[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Contact met Bnb Promotions

Naam(Vereist)